Nadýchaný koláč s jablkovým pyré a Manuka medom

ÚVOD BLOG RECEPTYNadýchaný koláč s jablkovým pyré

NADÝCHANÝ KOLÁČ S JABLKOVÝM PYRÉ

Nadýchaný koláč s jablkovým pyré

Na korpus:

  • 180 gramov hladkej špaldovej múky (ak si celiatik, použi bezlepkovú múku PROMIX UNI )
  • 150 gramov trstinového cukru
  • 3 PL medu MANUKA
  • 4 vajcia
  • ¾ dcl oleja
  • ¾ dcl horúcej vody
  • ¾ balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov

Na jablkové pyré:

  • 10 menších jabĺk zo záhradky
  • 1 balíček vanilínového cukru v BIO kvalite
  • 2 ČL mletej škorice
  • 3 ks klinčekov
  • 1 ks badiánu
  • 1 ks pudingového prášku Zlatý klas

Ako budeme postupovať

 

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pomaly pridáme oleja a horúcu vodu, poriadne premiešame. Múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahané bielka postupne primiešavame do žĺtkového cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Jablkový koláč pečieme na plechu s rozmerom 25 x 30 cm po dobu 30 - 35 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

 

 Medzitým si jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky (2x1,5 cm). Pridáme ich do hrnca spolu so škoricou, klinčekmi a badiánom. Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť. Sem tam vareškou premiešame. (Podľa potreby pridáme viac vody. Konzistencia by mala byť ale hustá.) Keď sú jablká mäkké, pridáme Zlatý klas a miešame. Jablká odstavíme a prestaneme miešať, keď dosiahneme požadovanú, hustú konzistenciu.

 

Korpus necháme vychladnúť, potrieme domácim jahodovým džemom a pokryjeme jablkovým pyré.

TIP: Podávame s lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.

Kontakt Info Predajne


0907 210 280


pondelok - piatok 

8:00 - 17:00


Alebo použite

Kontaktný formulár

Kontakt

Ako nakupovať

Doprava a platba

Vernostný program

Obchodné podmienky

Ochrana osobných údajov

Mapa stránky

Zoznam predajní

 

 

Distribúcia:

Manuka Health môže

vyčarovať úsmev

aj vašim zákazníkom

Copyright 2012 - 2020 © Certifikovaný Manuka MGO™ med z Nového Zélandu